Sinds 2004 mocht ik meer dan 700 (interactieve) presentaties, workshops, masterclasses en (gast)colleges verzorgen over Calimeromarketing en andere onderwerpen. Daarnaast treed ik af en toe op als dagvoorzitter bij evenementen.

De onderwerpen

De overgrote meerderheid van de presentaties die ik verzorg gaan over de door mij bedachte marketingfilosofie  Calimeromarketing en hoe die praktisch is toe te passen. Aan de hand van die filosofie en de tien spelregels waar die uit bestaat legt ik beeldend uit wat je als ondernemer moet proberen te bereiken en hoe je dat kunt doen. In de andere presentaties deel ik mijn kennis over ondernemerschap in Nederland in het algemeen, ondernemerschap door specifieke doelgroepen, mijn ervaringen als ondernemer (die een faillissement heeft meegemaakt) en/of over onderdelen van Calimeromarketing zoals netwerken of de sociale media effectief inzetten.

De opdrachtgevers

De meeste presentaties die ik verzorg zijn voor besloten gezelschappen als de leden van ondernemersclubs en brancheverenigingen, of de relaties van (grote) bedrijven.

Zo was ik de afgelopen jaren onder andere te gast bij: ABN AMRO, Canon Nederland, Bausch en Lomb, Syntens, Oticon, Zwitser leven, Delta Lloyd, Albron catering, Kiwa, CWI, Customer Media Council, ZZP Nederland, FNV ZZP, bijna alle sectoren van Horeca Nederland, meerdere Kamers van Koophandel, zo’n beetje alle LTO-afdelingen, brancheverenigingen, tientallen Rabobanken, meerdere gemeenten en ministeries, diverse universiteiten en hogescholen en meer dan 100 ondernemersverenigingen.

De doelgroepen

De afgelopen jaren verzorgde ik presentaties voor gemengde groepen met ondernemers en voor een aantal specifieke beroepsgroepen als architecten, bakkers, bowlingbaanexploitanten, edelsmeden, hoteliers, juweliers, kaasmakers, kampeerboeren, schoenmakers en zorgboeren.

Me inhuren als spreker of dagvoorzitter?

Als je deze website hebt gevonden is de kortste en meest gunstige weg om te informeren naar de mogelijkheden natuurlijk mij rechtstreeks benaderen. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan aub even contact. Vertel aub meteen wat de doelgroep is, wat het doel van de bijeenkomst is en wat je verwacht/wilt qua presentatie, workshop of dagvoorzitterschap. Heb je al een voorlopige of definitieve datum op het oog? Zet die dan aub meteen in die mail. Huur je me in en wil je me ergens aankondigen? Op deze pagina’s staat aan aantal rechtenvrije foto’s die je daarvoor kunt gebruiken.