In 2014 zijn mijn 11e en 12e boek verschenen: Calimeromarketing 3.0, de slimme marketingfilosofie voor ondernemers, van zzp tot mkb. En dat boek heeft zoals gebruikelijk ook een klein broertje gekregen: Calimeromarketing 3.0 in een eierdop.

Meer over die boeken kun je lezen op Calimeromarketing.nl. Hier vind je informatie over mijn andere boeken, waarvan de meesten inmiddels niet meer verkrijgbaar zijn.

Mijn eerste boek verscheen in het voorjaar van 2000. De afgelopen 14 jaar werden er jaarlijks gemiddeld ruim 5000 door mij geschreven boeken (voor ondernemers en mensen die dat willen worden) verkocht. Drie boeken haalden de longlist voor het Managementboek van het Jaar en het eerste boek over Calimeromarketing stond meer dan een halfjaar in de boeken top 10 van Intermediair.

 

2000 en 2001 – De eerste drie startersboeken

Mijn auteursleven begon met drie boeken voor verschillende doelgroepen die ik in het jaar 2000 vlak achter elkaar schreef. De boeken waren een combinatie van mijn stappenplan voor mensen die ondernemer willen worden én de ervaringen van drie mensen uit de doelgroep die de stap enkele jaren eerder hadden gezet. De boeken eindigden met de hamvraag: “En, is het ondernemerschap ook iets voor jou?” Het tweede boek Van wao naar eigen bedrijf zorgde ervoor dat ik jarenlang werd gezien als dé deskundige op het gebied van re-integratie naar ondernemerschap.

2004 – Calimeromarketing

Begin 2004 schreef ik het eerste boek over Calimeromarketing, mijn marketingfilosofie voor kleine ondernemers, freelancers en zzp’ers: Calimeromarketing, waar kleine bedrijven groot in kunnen zijn. Het boek stond een halfjaar in de managementboekentoptien van Intermediair en werd een bestseller.

2005 – Calimeromarketing in een eierdop

Omdat veel ondernemers geen boeken lezen, schreef ik in 2006 zelf een samenvatting die geïnteresseerden in staat stelt in ongeveer 1 uur te lezen wat Calimeromarketing is: Calimeromarketing in een eierdop.

2006 – De Ondernemersdroom

In 2006 schreef ik wederom een boek voor mensen die dromen over ondernemerschap. In De ondernemersdroom (en een blik op de realiteit) deelde ik mijn kennis over de mooie en mindere kanten van het ondernemerschap. Het boek werd in 2007 bij de tweede druk geactualiseerd. Hoewel het inmiddels een behoorlijk verouderd boek is wordt het nog regelmatig uitgeleend via bibliotheken.

Van mijn eerste zes boeken is alleen het oorspronkelijke Calimeromarketingboek nog verkrijgbaar in de winkel (7e druk).

2007 – Calimeromarketing (Pools)

In 2007 verscheen op initiatief van een Nederlandse ondernemer van deels Poolse afkomst de vertaling van Calimeromarketing bij de Poolse uitgever van managementboeken MT Biznes. Die laatste vond het een goed plan mij voorop dat boek te zetten. Zo kreeg ik een door mij geschreven boek met mijn foto voorop. Ik kan het alleen zelf niet lezen. Heel bijzonder.

2009 – Calimeromarketing 2.0

In 2009 verscheen Calimeromarketing 2.0, de nieuwe marketingfilosofie voor ondernemers, freelancers en zpp’ers. Doordat internet en de nieuwe sociale media zo’n belangrijke rol zijn gaan spelen in de maatschappij en kleine ondernemers kansen en voordelen bieden ten opzichte van traditionele media was het tijd voor een vervolg. Dat leert ondernemers  hoe ze met een goede mix van on- en offline een klanten ervan overtuigen dat ze juist met hen zaken moeten doen.

2011 – Calimeromarketing 2.0 in een eierdop (ook verkrijgbaar als ebook)

In 2010 bleek dat ook het 2.0-boek in een behoefte voorziet en maakte ik ook daar een samenvatting van die uiteraard Calimeromarketing 2.0 in een eierdop heet.

2012 – Ondernemersseks en 33 doordenkertjes (ook verkrijgbaar als ebook)

In 2012 besloot ik uit de 99 columns die ik had geschreven voor de ondernemerspagina van Het Financieele Dagblad, de leukste (waaronder die over ondernemersseks) en voor ondernemers meest leerzame te bundelen. Ik actualiseerde 29 columns en voorzag ze van 33 extra teksten die ondernemers laten doordenken over allerlei aspecten van hun strategie, marketing en bedrijfsvoering en noemde het boekje Ondernemersseks en 33 doordenkertjes voor ondernemers.

2013 – Creëer zelf je ideale baan! (hoort bij e-cursussen)

Na jaren van zelf mijn boeken uitgeven, is er begin juni 2013 bij uitgeverij Unieboek | Het Spectrum mijn tiende boek verschenen Creëer zelf je ideale baan, hét boek voor iedereen die overweegt ondernemer of zzp’er te worden. Het naslagwerk bij onder andere de e-cursus Van WW naar ZZP. Zodra de cover definitief is, kun op deze en mijn andere websites meer informatie lezen over dat nieuwe boek.