Naast mijn werk als spreker en schrijver ben ik een van de twee aandeelhouders en directeur van crossmedia uitgeverij Freeman Media BV in Tilburg. Vanuit dit bedrijf ontwikkelen en vermarkten we sinds 2006 mijn boeken/producten en andere online en offline producten op het gebied van zelfstandig ondernemerschap in Nederland. Logo Freeman Media BVDat doen we met een klein team dat deels bestaat uit wisselende ondernemers.

 

 

De scheurkalenderstandaard

Na introductie van de Ondernemerskalender vond ik het jammer dat de kalender niet op mijn eigen bureau kon staan. Ik zocht naar een standaardje, maar kon dat niet vinden. Ervan uitgaande dat ik vast niet de enige was die geen zin heeft om een gat in een muur bij een bureau te boren, ontwikkelde ik een stevig en eenvoudig standaardje dat geschikt is voor bijna alle scheurkalenders. De Ondernemerskalender verschijnt niet meer, maar het standaardje bleek in een behoefte te voorzien en is nog steeds verkrijgbaar via de (internet)winkels. Meer informatie is te vinden op Kalenderstandaard.nl.

De ondernemerskalenders

In 2008, 2009 en 2010 verscheen ‘De Ondernemerskalender’, een speciale scheurkalender voor  kleine ondernemers, zzp’ers en freelancers, die garant stond voor een dagelijkse portie informatie of inspiratie (en regelmatig een glimlach). Iedere dag begon met een korte uitspraak van een collega-ondernemer over één van de aspecten van het ondernemerschap.

Het was daarnaast een echte kalender die informeerde over algemene gebeurtenissen, feestdagen, vakanties en speciale data (voor ondernemers). De achterkanten boden portretten van bijzondere (familie)bedrijven, anekdotes, marketing- en verkooptips, informatie over boeken en evenementen, overpeinzingen, fiscale tips en allerlei andere ondernemerszaken. Toen ik in het najaar van 2010 veel vragen kreeg of er ook voor 2011 weer een scheurkalender kwam, beschreef ik de keuze daarmee te stoppen (en de adviezen die het gevolg waren van dat communiceren) in een column voor Het Financieele Dagblad.

De webprojecten

De afgelopen jaren ontwikkelde Freeman Media diverse internetsites die ondernemers overzichten bieden op diverse fronten. De oudste en meest bekende is Ondernemersnetwerken.nl, een website met daarin informatie over netwerken voor ondernemers in bepaalde regio’s en voor specifieke groepen ondernemers.

Een ander project stond een overzicht van alle onderzoeken, projecten en organisaties rondom startend ondernemerschap in Nederland.

Het meest recente project is OndernemerspleinTilburg.nl, een online overzicht van de inmiddels bijna 100 kleine ondernemers die zijn gevestigd in vijf bedrijfsverzamelgebouwen op het Tilburgse industrieterrein Kraaiven.

De Calimeromarketingboeken

Uiteraard is Freeman Media ook de uitgever van de bestsellers Calimeromarketing 2.0 en Calimeromarketing 2.0 in een eierdop, mijn marketingfilosofie voor kleine ondernemers, freelancers en zzp’ers. In samenwerking met imprint Eburon Elements is van de eierdopversie ook een ebook en een ibook (speciaal voor iPhone en iPad) op de markt gebracht.

Meer informatie over de calimeromarketingboeken is uiteraard te vinden op de eigen website Calimeromarketing.nl.