Ondernemersseks-header

Na 8 ondernemersboeken, 3 scheurkalenders voor ondernemers en bijna 100 columns voor Het Financieele Dagblad schreef ik een nieuw boekje dat ondernemers wil laten doordenken over de leuke en minder leuke aspecten van het ondernemerschap. In 2012 besloot ik de leukste en voor ondernemers meest leerzame columns te bundelen. Ik actualiseerde 29 columns en voorzag ze van 33 extra teksten die ondernemers laten doordenken over allerlei aspecten van hun strategie, marketing en bedrijfsvoering en noemde het boekje Ondernemersseks en 33 doordenkertjes voor ondernemers.

achterkant-ondernemersseks-275-achterflap

De tekst op de achterflap

Wat schrijf je achter op een boek met de titel Ondernemersseks? Bijvoorbeeld dat ondernemen voor veel ondernemers als seks is. Ze zijn er bewust en onbewust de hele dag mee bezig. Ze stoppen er hun passie in en halen er hun bevrediging uit. Als je met ze praat kunnen ze het alleen maar dáárover hebben. En dan scheppen ze ook nog op over hoe geweldig ze erin zijn! Maar ja, eigenlijk moet je over ondernemen en seks niet praten of schrijven. Dat moet je gewoon doen.

Ben jij ook een ondernemer, freelancer of zzp’er en altijd met je bedrijf bezig? Dan moet jíj jezelf misschien eens een paar uur vrij geven en dit boekje lezen.

Uit het voorwoord

Omdat de flaptekst in dit geval niet zo heel veel onthult over de inhoud van een boek, hierbij enkele passages uit het voorwoord die meer zeggen over het boek dat ze maakte als afscheid van haar columnistenschap bij het FD. “Toen ik stopte als columnist bij Het Financieele Dagblad leerde de enorme stroom aan reacties me dat veel meer bekenden en onbekenden mijn stukjes met plezier lazen dan ik dacht. Omdat het FD niet de grootste krant van Nederland is, vond ik het erg jammer dat ik mijn schrijfsels de afgelopen jaren maar met een beperkte groep ondernemers had gedeeld. Een aantal columns zijn – volgens mijn eigen in deze vrij onbescheiden mening – zo leuk en/of leerzaam dat ik ze graag met een grotere groep ondernemers had willen delen. Daarom heb ik afgelopen zomer gebruikt om de 29 ‘beste’ van mijn in totaal 99 FD-columns te herschrijven. Ook heb ik ze voorzien van in totaal 33 ‘doordenkertjes’. Tezamen vormen zij het boekje waarin jij zojuist bent begonnen.

Recensies

Naast allerlei reacties op Twitter en elders, zijn inmiddels de eerste recensies verschenen die je hieronder kunt lezen. Zodra er meer recensies online komen, kun je die hier vinden.

20 oktober 2012: Boekrecensie door Lieke Muller op KvK Hallo! en Libermedia.nlrecensie-ondernemersseks-liber-media

recensie-ondernemersseks-marieke-hoogwout