FD Columns2018-02-03T15:42:02+01:00

Tussen september 2009 en maart 2012 was ik columnist bij Het Financieele Dagblad. Naast berichten over nieuwe dingen en blogs die niet op een van mijn andere websites passen, kun je hier bijna al die columns nog vinden en lezen.

Blog en FD columns

augustus 18th, 2013|

Van 2009 tot ergens in 2012 was ik columnist bij het Financieele Dagblad. De columns die ik in die periode schreef kun je hieronder vinden. Omdat mijn (ondernemers)leven daarna gewoon is doorgegaan, vind je hier [...]

Ondernemersblog OndernemersFacts.nl

september 6th, 2012|

Sinds 1998 is het zelfstandig ondernemerschap in Nederland mijn vakgebied. Hoe meer ik daarover leer en lees, hoe meer ik me verwonder over de steeds beperktere kennis over ondernemers en ondernemerschap bij de media, politici, [...]

Blog: De Telefoongids opzeggen

april 5th, 2012|

Op zich heb ik helemaal niets tegen het bedrijf dat de Telefoongids annex Gouden Gids maakt. Ik heb er prima ervaringen mee en de betaalde vermelding van mijn eerste bedrijf heeft jarenlang veel klanten opgeleverd. [...]

Bezuinigingstip

maart 6th, 2012|

Een paar weken geleden vroeg een goede vriend of ik even met hem wilde meedenken. Hij is naast fulltime werknemer ook parttime ondernemer in de IT en had een opdrachtgever die nu ineens een offerteaanvraag [...]

Starten vanuit de WW

februari 28th, 2012|

Dik tien jaar geleden zochten te veel uitkeringsgerechtigden naar een half passende baan in plaats van dat ze hun eigen ideale baan creëerden. Tenminste, dat vond ik en schreef een boek over re-integratie naar ondernemerschap. [...]

Ondernemershart

februari 21st, 2012|

Voor mijn eerste boek strikte ik de toenmalige Minister van Economische Zaken Annemarie Jorritsma voor een voorwoord. Voor mijn tweede boek wilde ik de Staatssecretaris van Ondernemerschap vragen. Gerrit Ybema was op een groot startersevent en [...]

Ambtenarenontslag

februari 14th, 2012|

Gisteren kopte deze krant dat dit kabinet een einde wil maken aan de uitzonderlijke arbeidsvoorwaarden van ambtenaren. Die moeten makkelijker - en vooral goedkoper - herplaatst en ontslagen kunnen worden. De ministersploeg heeft namelijk beloofd [...]

Accountants

februari 7th, 2012|

In het laatste jaar voor mijn ondernemerschap was de boekhouding onderdeel van mijn baan en volgde ik een avondopleiding bij de Federatie van Belastingadviseurs. Het leek me daarom logisch dat ik als startende ondernemer die [...]

Beste biercafé

januari 31st, 2012|

Naast reizen en wat van de wereld zien, bezoeken mijn lief en ik ook graag de horeca in de binnenstad van Tilburg. Er zijn niet veel restaurantjes of eetcafés waar we niet zijn geweest en [...]

Load More Posts
Ga naar de bovenkant